Kwiks

Leeftijd: 
4de t.e.m. 6de leerjaar

Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden ze zich in monsters en draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden. Rakwi’s zijn sterk in het verzamelen van heel wat speledingen, waarmee de leiding toffe spelen verzint.

Sjoepap

Sjoepap ontstond samen met het Rakwiboek, in 1993. Hij verscheen voor het eerst in Dubbelpunt in een tekening van een toneelgordijn, waar Sjoepaps linkeroog en kuif van tussen verschijnen. Daarnaast staat geschreven: "Achter struik en perk wordt er trouwens gefluisterd dat er ook een nieuw rakwifiguurtje zou zijn…" In het Rakwiboek werd hij uitgebreid voorgesteld, en kwam hij af en toe zelfs zelf aan het woord. In 2008 kreeg hij een nieuwe look naar aanleiding van 75 jaar Chiro.

Wanneer is er chiro voor de kwiks?

- zondag 4 februari: Chiro van 13u30 tot 16u30

- zaterdag 10 februari: Kampvuuravond vanaf 19u00

- zaterdag 17 februari: KABOEMDAG in de sporthal in Assenede van 15u00 tot 17u00.

- zondag 25 februari: Chiro van 13u30 tot 16u30

WEEKEND

Deze data moeten jullie zeker ook allemaal vrijhouden, want dan mogen jullie 2 nachtjes op de chiro blijven slapen!! Ons weekend gaat door in de paasvakantie op 4,5 en 6 april. Verdere info zullen jullie later nog krijgen.  

Met liefs,

Sarah, Herlinde en Laura