Kwiks

Leeftijd: 
4de t.e.m. 6de leerjaar

Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden ze zich in monsters en draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden. Rakwi’s zijn sterk in het verzamelen van heel wat speledingen, waarmee de leiding toffe spelen verzint.

Sjoepap

Sjoepap ontstond samen met het Rakwiboek, in 1993. Hij verscheen voor het eerst in Dubbelpunt in een tekening van een toneelgordijn, waar Sjoepaps linkeroog en kuif van tussen verschijnen. Daarnaast staat geschreven: "Achter struik en perk wordt er trouwens gefluisterd dat er ook een nieuw rakwifiguurtje zou zijn…" In het Rakwiboek werd hij uitgebreid voorgesteld, en kwam hij af en toe zelfs zelf aan het woord. In 2008 kreeg hij een nieuwe look naar aanleiding van 75 jaar Chiro.

Wanneer is er chiro voor de kwiks?

ZONDAG 8 OKTOBER  Kom aan boord met kleren die vuil mogen worden. Jullie worden gedoopt. Jullie moeten bewijzen dat de kwiksplaneet jullie verdient! Als alles goed verloopt krijgen jullie eeuwige toegang tot de kwiksplaneet. We beginnen om 2u en zijn klaar om 5u.

ZONDAG 15 OKTOBER  Op deze dag mogen jullie vriendinnetjes meenemen in onze kwiksraket! We gaan ze eens laten zien hoe leuk het is op onze kwiksplaneet. We stijgen op om 2u en komen terug om 5u.

PS: Vandaag zal er een speciaal vieruurtje zijn, dat wil je echt niet missen!

ZONDAG 22 OKTOBER  Onze planeet ziet er nog een beetje kaal uit. Haal jullie creativiteit naar boven om hem een beetje vrolijker te maken. We verwachten jullie om 2u en om 5u kunnen jullie afscheid nemen van onze prachtig versierde planeet.

ZONDAG 29 OKTOBER  Onze planeet is zeer groot en we moeten hem verkennen. Doe je stapschoenen en warme kleren aan en trek er mee op uit! Misschien ontdekken we wel mooie plekjes. !PAS OP! De lancering vandaag vindt een 30 minuten vroeger plaats omdat we overschakelen op winteruur. We vertrekken dus om 13u30 en komen terug om 16u30.

Met liefs,

Sarah, Herlinde en Laura