Tippertiens

Leeftijd: 
1ste tot en met 4de middelbaar

Stilvallen om de laatste stand van zaken in voetballand te bespreken of te zwijmelen over een superster of over die ene knappe jongen van op school, hoort erbij. Ze schminken zich om het gekst voor een show en zomerse zondagen eindigen steevast in een waterfestijn. De sjiekste Chiromomenten worden natuurlijk vastgelegd op sociale media. Kortom: typisch tito’s.

Ze beulen zich af in een zelfverzonnen sport, of zetten hun lokaal volledig op z’n kop om het een nieuwe look te geven. Tijdens het vieruurtje tonen ze de nieuwste danspasjes op een minifuif voor maxipret. Dat is pas keti zijn!

Flamm & Spetter

De Dynamietfiguurtjes Flamm & Spetter verschenen voor het eerst in september 2000, als logo voor een gewestelijke titoactiviteit. Pas in december 2001 werden ze officieel de titofiguurtjes. Via de website kon iedereen voorstellen doen voor hun naam. De Titocommissie koos voor Flamm & Spetter en stelde hen plechtig voor in de tito-uitgave Krikker. In 2008 kregen ze een nieuwe look naar aanleiding van 75 jaar Chiro.

Bo

Het afdelingsfiguurtje van de Keti's verschijnt voor het eerst in het januarinummer van Dubbelpunt 1997. Hij maakte daar samen met de andere figuurtjes reclame voor het Afdelingsbivak. De eerste keer dat Boo in Dubbelpunt verschijnt, is dat wel direct samen met Bie, in het kader van het jaarthema 'Met liefs': Boo en Bie zijn namelijk verliefd op elkaar. in 2008 kreeg Boo een nieuwe look, naar aanleiding van 75 jaar Chiro.

Wanneer is er chiro voor de tippertiens?

Zondag 8 oktober

Trek je vuile kleren aan het word een doop die nooit zal vergeten. We hebben beginnen om 2u en we zijn klaar 5u.

Zondag 15 oktober

Op deze dag mogen jullie allemaal jullie vriendinnen meenemen naar de chiro. We zullen hen eens laten zien wat chiro echt is en hopelijk kunnen we ze overtuigen om in de chiro te komen! Jullie en jullie vriendinnen worden verwacht om 2u en we sluiten af om 5u.

Zondag 22 oktober 

Vriendinnetjesdag! Chiro van 14u00 tot 17u00.

Zondag 29 oktober 

Kom allemaal zeker maar de chiro want we gaan een paar belangrijke dingen bespreken. Opnieuw van 2u tot 5u.